Hemvändarna vann över IFK

ISHOCKEY. Inget jullov är komplett utan den traditionella ishockeymatchen mellan Hemvändarna och IFK Mariehamns a-lag. Matchen spelades i Islandia i dag och det blev de före detta IFK-spelarna i Hemvändarlaget som vann matchen med 5–3.
Det var Hemvändarna som inledde matchen bäst. Första pucken satt i kassen redan efter tre minuter, men situationen var lite märklig och varken spelarna eller publiken verkade veta om det var mål eller inte. Domaren valde dock att godkänna målet och Marcus Englund antecknades i målprotokollet.
Hemvändarnas andra mål för dagen kom 7.48 minuter in i matchen. Linus Dolke bjöd på en riktig delikatess när han från nästan ingen vinkel alls pricksköt in pucken mellan målvakten och första stolpen.
11.07 in i matchen var det Rasmus Donners tur att bli målskytt för Hemvändarna. IFK:s målvakt Jan Jakobsson lyckades inte blockera pucken då den låg fri framför honom, Donner snappade upp den och placerade den retfullt enkelt.
Även IFK hade sina chanser i första perioden men Hemvändarnas målvakt Christian Aakula var säkerheten själv och motade samtliga skott.

Bonusmål
Inför andra perioden tävlade lagen om ett bonusmål i pausen. Hemvändarnas Magnus Lindholm och Oliver Mattsson utmanade IFK:s Jim Manselin och Otto Silfver i speedskating. IFK:arna vann utmaningen och när andra perioden började låg de alltså under med 1–3. Knappt två minuter in i perioden fick IFK sedan hål på Aakula genom Dominic Ingström, men Hemvändarna bet ifrån och bara minuten senare återtog man sin tvåmålsledning då Oliver Mattsson satte 4–2 efter ett fint förarbete av Sebastian Fjäder.
Publiken fick sedan vänta till slutet av perioden på nästa mål. Vid tiden 38.21 satte Robin Englund 3–4 för IFK då han placerade pucken mellan benen på Mathias Boman som hade ersatt Aakula i mitten av andra perioden.

Straffläggning
I sista periodpausen hade IFK chans att kvittera då vinnaren i pausens straffläggning fick ett bonusmål. Hemvändarna lade första straffen och satte den, liksom IFK gjorde med sin första. Hemvändarna satte sedan även straff nummer två, medan IFK:s Robin Englund inte lyckades få pucken förbi Christan Aakula som ställde sig i Hemvändarmålet enkom för att mota Englunds skott. När sedan Hemvändarna satte även tredje straffen var bonusmålet deras och sista perioden började med ställningen 3-5. Den ställningen höll sig matchen ut och därmed avgick Hemvändarna med vinsten.