Hartikainen målskytt i B-landskamp

FOTBOLL. Taina Hartikainen gjorde mål när Finlands B-landslag mötte Sveriges U23-landslag i en träningslandskamp i onsdags. Hennes lagkamrat i Åland United, Satu Kruus, passade fram till målet.
Det var mycket Åland United i onsdagens landskamp. Förutom Taina Hartikainen och Satu Kruus ingick tidigare ÅU-spelaren Jannica Tjeder i Finlands startelva. ÅU:s mittback Caroline Sjöblom började på bänken men i den 75:e minuten byttes hon in. Och tränare för B-landslaget är som bekant Åland Uniteds huvudtränare Marianne Miettinen.
Finland gick upp i ledning i matchens 39:e minut. Kruus spelade fram Hartikainen och 1–0 var ett faktum. I andra halvlek utökade man till 2–0 genom Emmi Alanen på pass av Jannica Tjeder.
Resultatet stod sig fram till matchens slutskede. Då reducerade och kvitterade Sverige och matchen slutade 2–2. (ml)