Grönvitt utslaget ur ligacupen

FOTBOLL. Grönvitt hade en tung kväll i Eckeröhallen.
HIFK:s 3-1-seger gör att IFK Mariehamn är utslaget ur ligacupen med en match kvar att spela.
Helsingfors IFK sprang till sig ett kryss hemma i ligacupen mot IFK Mariehamn (1–1), och satte press på Grönvitt även i returmötet i Eckeröhallen i går.
HIFK:s ledningsmål efter en dryg halvtimme kändes därför logiskt. Jani Bäckman satte pannan på en hörna och nickade in 1–0 bakom Walter Viitala.
IFK Mariehamn, som gjorde en fin insats i förlustmatchen mot Inter senast, stod inte att känna igen i kväll och åkte strax efter paus på ett nytt baklängesmål när Tuomas Mustonen utnyttjade en försvarsmiss av Dever Orgill och tryckte in bollen från nära håll.
Orgill tog revansch i den 54:e minuten när han distinkt reducerade till 1–2 fri med Carljohan Eriksson, men den grönvita glädjen grumlades snabbt när Tommi Vesala sköt 3–1 på ett skott strax utanför straffområdet som inte såg otagbart ut för Viitala.
IFK:s nästa gruppspelsmatch borta mot Inter blir betydelselös då Grönvitt inte längre kan gå vidare till kvartsfinal. I stället väntar ett tidigare inträde i finska cupen.