Foto: Stefan ÖhbergMOT DIVISION II Elias Eriksson, Ted Göstas och Rezgar Amanis FC Åland spelar division II-fotboll nästa säsong. Seriesegern är på alla sätt, förutom möjligen i teorin, säkrad efter helgens trepoängare.

Seriesegern så gott som klar för FC Åland

FOTBOLL. Det märktes direkt att mycket stod på spel. Både FC Åland och VG-62 kom till seriefinalen rejält taggade och visade direkt att man tänkte sälja sig dyrt. Följaktligen präglades inledningen mer av kamp och långbollar än skönspel. Målchanser dök dock snabbt upp och bortalaget serverade värdarna en tidig kalldusch genom att ta ledningen redan i den 5:e minuten efter en frispelning på högerkanten.

Vartefter halvleken led kom hemmalaget allt oftare till farliga chanser och det bar till slut frukt. Detta efter att hemmalaget i den 29:e minuten blivit tilldömda en straff efter att bollen tagit på handen på en VG-62-spelare inne i straffområdet. Skytteligaledaren Rezgar Amani tog hand om den och satte med en bredsida bollen säkert i mål efter att målvakten slängt sig för tidigt.

I den 60:e minuten skickade Amani in sitt 32:a mål för säsongen, efter att han påpassligt tagit vara på en misslyckad rensning av VG-62-keepern och lagt bollen i nätmaskorna. Och i slutskedet spikade inbytte Jeremiah Helén slutresultatet till 3-1.

FC Åland har sex poäng ned till VG-62 när två matcher återstår, och dessutom 22 plusmål – så seriesegern är i praktiken klar.