Fotbollsdamerna klara för final – krossade Grönland

ÖSPELEN. Ålands fotbollsdamer tog sig vidare till final efter vinst i semifinalen mot Grönland med 6–1 (0–0). Målskyttar för Åland var Lisa Klingberg (2), Emma Liljegren (2), Victoria Eriksson och Maryette Karring.
Efter en mållös första halvlek, där åländskorna inte fick igång offensiven, var det proppen ur i den andra halvleken i semifinalen mot Grönland. Åland gjorde sex mål i den andra halvleken och vann komfortabelt.
Victoria Eriksson inledde målskyttet och sedan gjorde Lisa Klingberg 2-0 och sedan 3-0 på straff. Maryette Karring sköt in ett distanskott till 4-0 och Emma Liljegren satte 5-0 på straff innan Grönland reducerade. Liljegren fastställde sedan slutresultatet till 6–1.
I finalen väntar Isle of Man, den matchen spelas på fredag 14.00, finsk tid. (ds)