Första segern på två månader – viktiga poäng för JIK i derbyt

FOTBOLL. Livsviktiga poäng stod för spel för båda lagen när FC Åland tog emot Jomala IK på Markusböle i det andra lokalderbyt för säsongen.

Tabelltvåan FC Åland öppnade matchen bäst och tog ledningen i mitten av den första halvleken när Jimmy Sundman satte 1–0 från straffpunkten. Hemmalaget gick till pausvilan i ledning – men i den andra halvleken vände Jomala IK och vann med 2-1 efter mål av Isac Holmström och Lukas Aaltonen.
Segern var Jomalas första sedan vinsten hemma mot VG-62 (1–0 den 7 juni).
– Det var otroligt viktigt. Vi behöver de poängen för att hålla oss kvar, och det var extra skönt att vi tog dem mot FC Åland, säger Isac Holmström.

Tappade mark
Resultatet innebar samtidigt att FC Åland tappade mark i jakten på serieledande KaaPo. Avståndet upp till förstaplatsen är fortfarande fyra poäng, men KaaPo har nu en match mindre spelad.
Tränaren Alexander Semenov tror därför att hans lag i stället får försöka sikta in sig på en topp tre-placering, vilket även det kan bli svårt på grund av avstängningar och skador.
– Det är trötta ben, en lite dålig känsla just nu och till nästa match kanske jag bara har en avbytare, säger han.
Mål FC Åland: Jimmy Sundman (straff). Jomala IK: Isac Holmström, Lukas Aaltonen.