Första segern för IFK i ligacupen

FOTBOLL. IFK Mariehamn öppnade urstarkt och ledde med 2-0 redan efter nio minuters spel i gårdagens ligacupmöte mot Lahti i Eckeröhallen.
Gästande Lahti spelade dock upp sig i den andra halvleken men IFK kunde hålla undan.
– Vi skulle ha punkterat matchen tidigare, säger Pekka Lyyski.

IFK Mariehamn tog sin första trepoängare i ligacupen efter att laget besegrade Lahti med 2-1 hemma i Eckeröhallen ikväll.
Publiken hade knappt hunnit bänka sig när Mate Dujilo kom högst på en hörna och gav IFK ledningen.
Tamas Gruborovics utökade till 2-0 fyra minuter senare då han pricksköt in bollen.
–Vi började med kraft och energi. Första halvlek var okej men inte den andra, säger IFK:s tränare Pekka Lyyski.
Lahti spelade upp sig efterhand och började pressa IFK högre upp i banan.
Hemmalaget tappade positionsspelet och Lahti kunde reducera genom Rafael i den 52:a matchminuten.

Höll undan
IFK Mariehamn hade flera fina chanser att sätta spiken i kistan i slutminuterna men skärpan i avslutningslägena fanns inte där.
Mikko Paatelainen var pigg matchen igenom och skapade mängder med målchanser. Dock missade anfallaren två fina lägen i slutet men IFK lyckades hålla undan.
–Inställningen var bra i första halvlek. Samtidigt hade vi svårt att hålla ihop spelet men det kan ha att göra med att fyra till fem spelare inte kunde träna ifredags på grund av att vi har haft en influensavåg inom laget, säger Lyyski.
Nästa match för IFK Mariehamn är mot TPS som gästar Eckeröhallen på onsdag.

Mera om matchen mot FC Lahti i måndagens Nya Åland.