Första hemmasegern bärgad

FOTBOLL. TIPSLIGAN
IFK Mariehamn 2 (1)
FC Lahti 0 (0)
IFK Mariehamn tog sin första hemmaseger för säsongen när man slog FC Lahti med 2–0. Petteri Forsell gjorde 1–0 i den första halvleken och Saihou Jagne utökade till 2–0 i andra halvlek.
IFK Mariehamn slog bottenrekord i publikantal på en ligamatch på Wiklöf Holding Arena när 940 personer tog sig till matchen mellan IFK och FC Lahti. De som valde ett tidigt morsdagsfirande och valde bort hockey-VM och avgörandet i Premier League fick se IFK vinna med 2–0.
Petteri Forsell satte ettan på straff i slutet av första halvlek och sedan kunde Saihou Jagne göra 2–0 i den 68:e minuten. Anfallarens första ligamål i IFK-tröjan. Några fler mål blev det inte och IFK kunde ta sin första seger på hemmaplan i årets liga.
– Jag är glad att vi orkar försvara så pass bra som vi gör efter en tung vecka. Vi håller nollan och gör de mål som behövs, säger IFK-tränaren Pekka Lyyski.

IFK: Simon Nurme – Jarkko Värttö, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Mason Trafford – Mattias Wiklöf, Mika Niskala (Patrick Byskata, 77´), Amos Ekhalie, Petteri Forsell (Marcus Olofsson, 60´) – Saihou Jagne, Aleksei Kangaskolkka (Wilhelm Ingves, 60´)