Förlust och vinst för IFK i helgen

ISHOCKEY. Helgens första IFK-match stod mot Skå IK, det lag som förra helgen vann bägge matcherna mot IFK, då på sin hemmais. Att detta inte var någon tillfällighet visade Skå väl och gjorde det svårt för hemmaspelarna att komma till samtidigt som man kontrade på de lägen som gavs. Skå gjorde 0–1, 0–2 och 0–3 på chanser som uppstod efter slarv eller misstag i IFK. Ett visst hopp tändes när Alexander Grundström kunde reducera i mitten på den andra perioden och när Ragnar Russ stod för matchens prestation och serverade Grundström igen fram till 2–3, var det många i Islandia som trodde på en vändning.

Men så blev det strul i egen zon, något som Skå snabbt utnyttjade och så var matchen körd. Till slut 2–5 till Skå i en match där IFK försökte och försökte, men där gästerna gjorde målen.

– Vi spelade bra, men får tyvärr inte in pucken, sammanfattar lagets tränare Rein Metsik förlusten.

Helgens andra match stod mot KTH från Stockholm, ett lag som vid seger skulle dra in IFK i nedflyttningsstriden på allvar. Att hemmalaget inte villa ge gästerna den chansen visade man med eftertryck från start och innan klockan hunnit sex minuter stod det 3–0 på resultattavlan, alla mål via förstalinans klubbor. Spelmässigt jämnade spelet ut sig och det målkalas som publiken hoppades på blev aldrig av. 4–0 kom först i slutet på den andra perioden, via ett välplacerat skott från backplats av Jim Manselin och var då sett till spelet inte fullt rättvist. I den sista perioden kom också KTH igång med målskyttet och reducerade två gånger om. Närmre skulle man dock inte komma och minuten senare kunde Nickas Herou sätta sitt andra mål och avgöra matchen fram till 5–2.