Förlust för IFK i första kvalrundan

FOTBOLL. IFK Mariehamns Champions League-äventyr är inte riktigt över. Men fler matcher än den nästa vecka i Warszawa lär det inte bli.
– Vi gör vår överlägset bästa match för säsongen och jag lider verkligen med spelarna, säger IFK:s huvudtränare Peter Lundberg.

Knappt hade den historiska drabbningen på WHA hunnit ta fart innan polska ligamästaren Legia Warszawa tilldömdes straff. Den brasilianske yttermittfältaren Guilherme nätade trots att IFK:s målvakt Andreas Vaikla var på bollen.
Offensivt var IFK inte helt ofarligt. Grönvitts bästa målchans i den första halvleken hade Brian Span efter fint förarbete av ytterbacken Bobbie Friberg da Cruz. Men skottet rakt på målvakten Arkadius Malarz.
Istället var det Legia som utökade kort före halvtid. Två gånger om dessutom.
När Andreas Vaikla lämnade retur passade Legias Dominik Nagy på att skicka in 0–2 och knappt tre minuter senare chippade finländaren Kasper Hämäläinen in 0–3 på ett friläge.

Utvisning i andra
I början av den andra halvleken hade IFK faktiskt en boll över mållinjen men tyvärr stod Amos Ekhalie, för dagen släpande anfallare, offside.
Och som om det inte var nog med ett tremålsunderläge tvingades IFK avsluta matchen med endast tio man. Det efter att Anthony Dafaa Clement dragit på sig två gula kort inom loppet av fem minuter och således visats ut i den 61:a matchminuten.
Legia valde att genomföra samtliga sina tre byten relativt tidigt in i andra halvleken spelade sedan av matchen.
– Vi dominerade på planen och fick med oss ett bra resultat till returmötet, menar Legias tränare Jacek Magiera.
IFK:s tränare Peter Lundberg valde trots resultatet att hylla sitt lag.
– Jag är egentligen jättenöjd med allting förutom resultatet. Vi gör vår överlägset bästa match för säsongen och jag lider verkligen med spelarna över att vi inte får ut mera av det här, säger Lundberg.