Fjärdeplatsen på en skör tråd

FOTBOLL. Ett kort ögonblicks tappad koncentration – det sänkte IFK i Jakobstad.
VPS går förbi i tabellen efter söndagens möte med ett mästarmätt HJK.

Första halvlek på Centralplan i Jakobstad spelade IFK med vinden i ryggen i höstrusket. Spelet var fartfyllt med två lag som högg på kontringschanserna. Sådana fanns det gott om när spelet framför straffområdet oftast ledde till tappade bollar. För IFK gick nästan alla snabba spelvändningar via Petteri Forsell. I andra ändan av långbollarna fanns Diego Assis och Luis Solignac. Jaros Mathias Kullström var oftast den som hann emellan när IFK-anfallet skulle avsluta.
Kullström tvingades utgå och ersattes av IFK-bekantingen Patrick Byskata. Framåt stod Jonas Emet och Hendrik Helmke för det mesta farligt för hemmalaget. Det var alltså idel IFK-bekantingar som oroade grönvitt.
Halvleken saknade riktigt heta chanser. Bäst var Denis skott från strax utanför straffområdeslinjen, men skottet gick utanför Simon Nurmes stolpe.
Kalldusch från start
1-0 till Jaro kom innan publiken hunnit sätta sig till rätta i andra halvlek. IFK-spelarna hann inte heller organisera något försvarsspel när Jaro kom stormande. Jonas Emet sköt, träffade stolpen och Shahdon Winchester satt 1-0. På anfallet efter höll det på att gå illa igen för IFK.
Spelet satte sig något bättre för grönvitt allt eftersom halvleken gick. Från bänken försökte IFK-lotsarna få något att hända genom att byta Josef Ibrahim och Dever Orgill. Det gick hyfsat. Orgill hade några lägen, men målet kom inte. Även Petteri Forsell fick utgå mot slutet av halvleken. Robin Sid ersatte.

– Han fick en stämpling vid vristen ganska långt ned. Det gick hål i skinnet och matchläkaren limmade. Petteri ska ta det försiktigt några dagar, men det påverkar nog inte lördagens match, lugnar tränare Pekka Lyyski.

VPS lägger nu beslag på fjärdeplatsen med bättre målskillnad efter att Sebastian Strandvall gjort 1-1 mot HJK.