Fjärdeplats för Wiss på 60 meter i FM

FRIIDROTT. Hanna Wiss slog sitt personliga rekord på 60 meter igen i dag när FM för juniorer avgjordes, och i finalen blev det till slut en fjärdeplats.
Wiss inledde dagens tävlingar med att ta sig vidare från kvalet på tiden 7,88 sekunder. I mellanheatet slog hon sedan till med nytt personbästa då hon genom att springa på 7,85 sekunder slipade sitt gamla rekord med en hundradel.
I finalen räckte Wiss dock inte riktigt till. Med tiden 7,91 sprang hon in på en fjärdeplats, en tiondel efter bronsmedaljören Lotta Harala från Tammerfors. Vann D19-klassen gjorde Borgås Nooralotta Neziri på tiden 7,57.

Utslagna
Erica Nordqvist ställde också upp i 60 meter, i klassen D22. I kvalet sprang hon på 8,10 sekunder vilket med nöd och näppe räckte för att ta sig vidare.
I mellanheatet blev det sedan för tufft för Nordqvist, och trots att hon slipade tiden till 8,04 sekunder, hade hon den sämsta tiden av de tolv löparna som gått vidare från kvalet. Bara sex gick vidare till final och Nordqvist var därmed utslagen.
I H17-klassen tog sig Victor Jansson vidare från kvalet efter att ha blivit trea i sitt heat på tiden 7,43. I mellanheatet gick det långsammare. Jansson sprang de 60 metrarna på 7,48 vilket inte räckte till mer än en 17 plats. För att slå sig in bland de sex bästa som gick vidare till finalen hade det krävts en tid på 7,28.