Finland reducerade på Dajas hörna

FOTBOLL. Daniel ”Daja” Sjölund spelade från start när Finland mötte Holland i EM-kvalet i tisdags. Holland vann matchen med 2–1.
Finlands tröstmål kom efter en hörna signerad Sjölund.
Finlands mardrömsstart i EM-kvalet fortsatte när man mötte Holland på De Kuip i Rotterdam i tisdags. Redan i den sjunde minuten satte Klaas-Jan Huntelaar 1–0 för hemmalaget efter en snabbt slagen hörna. Det finländska försvaret stod och sov och Huntelaar kunde enkelt placera bollen bakom Otto Fredrikson i mål.
I den 16:e minuten satte sedan mittbacken Markus Heikkinen knytnäven i ansiktet på Mark van Bommel. Händelsen utspelade sig i straffområdet och domaren dömde straff, en straff som Huntelaar tog hand om och satte. 2–0 var ett faktum.
Finland kämpade sig dock tillbaka in i matchen och lyckades faktiskt skapa flera fina chanser. Ett tröstmål fick man också två minuter efter Hollands tvåa. Mikael Forsell satte pannan på en hörna slagen av Sjölund.
Närmare kom man inte och Finland inkasserade därmed sin andra förlust i EM-kvalet. Man ligger därmed näst sist i kvalgruppen på noll poäng. Gruppen leds av Sverige på sex poäng.
Nästa kvalmatch för Finlands del spelas den 12 oktober. Då möter man Ungern på hemmaplan. (ml)