Fina resultat i Sollentuna

FRIIDROTT. Bland de åländska seniorer och juniorer som deltog i Sayo Games i Sollentuna den gångna helgen noterades flera fina resultat.

Två guldmedaljer blev det också.
Den första tog Andreas Henriksson, till vardags i svenska Hässelby SK, i herrarnas höjdhopp. Totalt deltog fyra stycken i klassen och ålänningen vann på 1,93 meter.

Den andra guldmedaljen stod junioren Anni Nylund för när hon vann A-finalen över 300 meter för flickor 15 år. Det gjorde hon på tiden 41,18 sekunder.

Bland seniorerna lyckades också Maria Söderlund och Hanna Wiss knipa varsin medalj. Maria Söderlund i A-finalen över 800 meter för damer på tiden 2.18,33 minuter och Hanna Wiss i damernas 100 meter på 12,06 sekunder. Noterbart är att Hanna Wiss slog nytt personbästa i försöket med 12,01.

På herrarnas 100 meter tog sig Victor Jansson till final efter att i försöket ha sprungit in som tvåa på 11,11 sekunder. I finalen slutade han sedan femma, och sist, på 11,13. Ytterligare tre löpare hade kvalificerat sig för finalen men kom aldrig till start.

Bland juniorerna blev det ytterligare medaljer. Samuel Nylund tog brons på 200 meter i P19 på 23,37 sekunder. Eric Sjölund tog silver i P17 över 200 meter på 22,76 sekunder. Och Engla Liewendahl tog silver i längdhopp för F13 på 4,89 meter.

Av de friidrottare som deltog i Sayo Games är tolv stycken klara för öspelen på Gotland den 24-30 juni. Dessa är: Anni Nylund, Adina Renlund, Ebba Koskinen, Eric Sjölund, Sofia Södergårdh, Hannah Helin, Samuel Nylund, Maria Söderlund, Emil Thölix, Victor Jansson, Andreas Henriksson och Hanna Wiss.