Fina resultat för friidrottarna

FRIIDROTT. IF Ålands friidrottare gjorde fina resultat under gårdagens Hammarbyspel i Sätrahallen i Stockholm. Bland annat satte höjdhopparen Andreas Henriksson nytt personligt rekord i höjdhopp.
1,94 meter innebar både nytt personligt rekord och en bronsmedalj för Andreas Henriksson i helgens höjdhoppstävling. Silvermedaljören hoppade 1,99 och guldmedaljören Mehdi Alkhatib från SOIK Hellas var överlägsen med ett hopp på 2,15 meter.
Även Jonathan Malmberg satte nytt personligt rekord under tävlingarna. I försöken på 60 meter sprang han på nytt personbästa 7,46 sekunder. På 400 meter blev han femma på tiden 52,29 sekunder.
I damklassen noterade Hanna Wiss 7,91 sekunder i försöken på 60 meter men sedan avstod hon A-finalen. Istället sprang hon 400 meter på 59,34 vilket räckte till en andraplats i heatet och en femteplats totalt.
I P12-klassen tävlade Jacob Söderman i tre grenar. Bäst gick det i tresteg där han blev fyra efter ett hopp på 8,69 meter, 23 centimeter från pallplats. På 60 meter sprang Söderman på 9,89 sekunder i försöken och i kula mäktade han med 6,75 meter vilket räckte till en femteplats.
I F-17 noterade Elisa Gustafsson 8,71 i försöken på 60 meter vartefter hon sprang på 8,77 sekunder i B-finalen vilket räckte till en åttondeplats. Gustafsson hoppade även tresteg och resultatet 9,48 meter innebar en tiondeplats i grenen.
I F-14 hoppade Lina Mattsson 1,30 meter i höjd och blev delad sexa. Mattsson noterade även 9,66 sekunder på 60 meter.
Paulina Pellas sprang 60 meter på 9,29 i försöken och kom sexa på 9,39 sekunder i B-finalen.
Slutligen tävlade Linn Gustafsson flitigt i F13-klassen. I 60 metersförsöken gjorde hon 8,89 sekunder vilket hon i A-finalen putsade till 8.86 vilket räckte till en sjundeplats. I höjd blev det 1,28 meter och en niondeplats och i kula 9,42 meter och en femteplats. (ml)