FC Inter fick sista ordet på WHA

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade lördagens hemmamatch mot FC Inter.

I halvtid var ställningen 0-2 efter mål av Benjamin Källman och Albion Ademi. Då missade FC Inters Timo Furuholm dessutom straff i den tredje matchminuten, vid ställningen 0-0.
I andra halvlek kom IFK tillbaka och borde kanske också ha tagit ledningen. Aleksei Kangaskolkka satte 1-2 på straff (48:e minuten) och Pontus Åsbrink 2-2 på direktskott (60:e minuten).
Därefter, i den 63:e minuten, stötte Kristian Kojola in en hörna, ett mål som slutligen dömdes bort av huvuddomare Dennis Antamo – trots att Inter-målvakten Henrik Moisander sprungit i egen spelare.
Istället var det gästerna som fick sista ordet. I den 82:a minuten tilldömdes FC Inter ytterligare en straff efter att IFK:s Robin Sid blockerat en frispark med handen. Mikko KUningas gjorde inga missat utan skickade bollen i nät, 2-3.