FC Åland föll på bortaplan

FOTBOLL- FC Åland kom till start med en helt ny backlinje sett till föregående match och utan inlånade spelare från IFK Mariehamn. I en spelmässigt jämn första halvlek var det gästande FC Åland som tog ledningen. En kontring hittade fram till Rezgar Amani som med huvudet kunde ledningsmålet.

Hemmalaget skulle dock vända på matchen innan halvleken var över. På en frispark kunde en av planens bästa spelare, Soler Freixer, skruva in 1–1 och när sedan kommunikationen inte fungerade fullt ut mellan målvakt och backlinje kunde PaiHa också ta ledningen. 2–1 i halvtid, ett inte hel rättvist resultat sett till spelbilden.

Tidigt i den andra halvleken kom också 3–1, även det på frispark, signerat Soler Freixer. Rezgar Amani reducerade sedan med ett som som även det kom till på en spelvändning men närmare än så kom inte FC Åland. Man skapade några kvitteringschanser, men PaiHas 3–2-ledning stod sig matchen ut.