FC Åland ångar på i toppen

FOTBOLL. Efter ledning med uddamålet i halvtid blev det ytterligare mål i den andra halvan och till slut klara 0–4 för FC Åland borta mot hemmastarka FC Boda.

FC Åland är på jakt efter en plats i division två kommande säsong och då krävs det segrar även på bortaplan. FC Boda stod på programmet i en på förhand svår bortamatch och att lagkaptenen Johannes Nordström saknades på grund av ryggproblem gjorde inte matchen lättare. Ålänningarna fick dock en drömöppning då man redan efter 17 minuters spel kunde ta ledningen genom Elias Eriksson, som hittade rätt på en frispark . Något mer mål föll inte under den första halvleken men ledningen för gästerna kunde ha varit större då det missades en hel del målchanser.
I den andra halvleken kom dock utdelningen. Rezgar Amani gjorde 0–2 i den 65 matchminuten och sedan var det inget snack om vart segern skulle gå. FC Åland gjorde både 0–3 genom John Blomqvist och 0–4 genom Samuel Nordberg under matchens sista tio minuter, men differansen kunde varit större.

Läs kommentarer om matchen i måndagens Nya Åland.

Text: Håkan von Krusenstierna