Fagerlund 19:e på VM i Portugal

LÖPNING. Fritjof Fagerlund tävlade den gångna helgen i VM i ultratrail i Portugal och slutade där på 19:e plats.

Loppet är över 85 kilometer och består av 5 000 meters stigning.
Åländske Fritjof Fagerlund, till vardags i klubben Rånäs 4H, tävlar sedan 2014 för det svenska landslaget och på helgens VM i Portugal gick han i mål som 19:e man efter att ha avverkat de 85 kilometrarna på 9.26,07 timmar.
– Det var hårda tag i dag och ohyggligt varmt på vissa ställen på banan. Jag har slitit och druckit så mycket kroppen orkar ta emot. Det gäller att vara taktisk i ett sånt här lopp, speciellt med de första tre milen i mörker med pannlampa och sedan de tuffa stigningarna i bergen. Men jag är väldigt nöjd att jag höll ihop, säger Fritjof Fagerlund till Friidrott.se.

Fritjof Fagerlund deltog i samma tävling även i fjol. Då slutade han 23:a. Sammanlagt 234 löpare deltog i årets VM-lopp och 197 tog sig hela vägen in i mål. Vann gjorde spanjoren Luis Hernando, som gick i mål på 8.20,26 timmar.