Europadrömmen dog för IFK

FOTBOLL. Via 2–0 på WHA under torsdagskvällen och 3–1 totalt tog sig Inter Baku vidare till Europa Leagues andra omgång.
Därmed är IFK Mariehamns internationella cupäventyr över.
I sin första Europa League-kampanj hade IFK Mariehamn med sig ett bra utgångsläge med sig hem till Åland efter 1–1 borta mot Inter i Baku.
Men det viktiga bortamålets betydelse raderas snart ut av gästerna när Bachana Tsxadadze rullade in 1–0 efter tjugo minuter på en tveksamt dömd straff.
– Jag tycker den var helt fel och den blev matchavgörande, sa IFK-tränaren Pekka Lyyski efter matchen.
Ett vilt kämpande IFK pressade på för en kvittering i andra halvlek men öppnade upp sig och med fyra minuter kvar att spela kunde Bakus Vagif Javadov chippa in 2–0 fri mot Peter Enckelman.
För Inter Baku väntar Tromsö i nästa kvalomgång av EL.
IFK Mariehamn har nu kvar ligaspelet och cupsemin mot RoPS i augusti att fokusera på. (om)