Foto: Johan Backas/Åbo Underrättelser<07_Bildrubrik>EN MATCH KVAR En landskamp återstår innan Adelina Engman gör bokslut för 2015 års säsong där det blev en sjätteplats i allsvenskan för hennes Göteborg FC.

Engmans Finland föll

FOTBOLL. Finlands damlandslags tredje match i EM-kvalet gav den första förlusten, då hemmamatchen mot gruppfavoriten Spanien slutade 1–2. Spanien gjorde sin första match, medan Finland står på två segrar och en förlust i kvalet till fotbolls-EM i Holland 2017.

Spanien tog ledningen i fjärde matchminuten genom Alexia Putellas.

Natalia Kuikka kvitterade efter ett snabbt anfall på högerkanten. Ytterbacken Emma Koivistos påpassliga inkast nådde Adelina Engman, som tog sig in i straffområdet och fick på ett bra skott. Kuikka placerade in returen i nät.

1–1 stod sig bara i fyra minuter, eftersom Virginia Torrecilla satte 1–2 i 29:e matchminuten.

Spanien blev passivt i andra halvlek, men trots det hade Finland svårt att skapa chanser.

Finland spelar nästa gång först i april, då Montenegro står för motståndet. (FNB)