”En del av fotboll som inte är så charmig”

FOTBOLL. FC Åland tog ledningen mot Atlantis redan i första minuten genom en omställning. Joel Mattsson snappade upp en passning av Amani och distanssköt in ledningsmålet.

– Det är förstås jättetråkigt om det stämmer, säger FC Ålands Rezgar Amani.
FC Åland vann bortamatchen mot Atlantis med 0–2. I Nya Åland den 19 september beskrevs målen såhär:

”Redan i den första minuten tog Joel Mattsson chansen då han snyggt snappat upp ett brytningsförsök på pass av Rezgar Amani. Därefter tog han en touch på bollen för att sedan skruva upp den snyggt i krysset. FC Åland hade bud på både två och tre mål, men det ville sig inte riktigt. Hemmalaget å så sin sida kom egentligen aldrig till några större farligheter.”

”Den andra halvleken liknade den första. Spelet var ganska jämnt, men det var FC Åland som skapade chanserna. I den 79:e matchminuten bar det också frukt då ålänningarna utökade ledningen till 0–2. Målet kom till genom att Johannes Nordström passade Ted Göstas som snyggt chippade över målvakten.”

”Inga konstigheter”

Rezgar Amani säger att han har tänkt igenom matchen när uppgifterna om misstänkt ”match fixing” uppdagades i går.

– Det var inte några konstigheter, jag tycker vi vann tack vare att vi var det bättre laget. Målen kom inte på grund av deras misstag utan det var ett friläge och ett välplacerat skott. Samtidigt kan jag inte säga att det inte fanns någon glöd hos dem, säger Rezgar Amani.

I och med att FC Åland gjorde ett tidigt mål kan det, om uppgifterna stämmer, ha varit lättare för Atlantis att diskret förlora matchen.

– Om det är så kan det ju ha blivit en lätt dag på jobbet för dem, att bara spela av matchen och inte sätta sina lägen, säger Amani.

Att det är mot just FC Åland som Atlantis misstänks ha förlorat avsiktligt, tycker inte Amani spelar så stor roll för FC Ålands del.

– Vi har pratat lite i laget och jag tror vi hade reagerat på samma sätt om det hade gällt ett möte i vår serie som vi inte hade spelat. Men ingen i laget reagerade på att det var några konstigheter, säger Amani.

Rezgar Amani säger att spelarföreningen i Finland har besökt alla lag för att prata om uppgjorda matcher. Det är en fråga som aktivt behandlas inom fotbollen.

– Men det är förstås jättetråkigt att sånt här händer och det är tyvärr en del av fotbollen. Jag vet inte hur man ska stoppa det.