Ekhalie räddade IFK-poäng

FOTBOLL. Ett karaktärsstarkt IFK Mariehamn hämtade upp ett 3–1-underläge mot Jaro när Amos Ekhalie skickade in 3–3-kvitteringen på stopptid.
Samtidigt står det klart att ålänningarna missar bronset i Tipsligan efter att TPS ordnat poäng i derbyt mot Inter.
IFK Mariehamn fick en mardrömsstart borta i Jakobsstad när Sherif Ashraf satte 1–0 redan i matchens första minut. Mardrömmen fortsatte tjugo minuter senare när förre IFK:aren Jonas Emet ökade på till 2–0 för ett Jaro som spelade för att undvika degradering.
Saihou Jagne gav gästerna litet hopp strax före paus när han reducerade till 2–1. Men i andra halvlek fortsatte Jaro att ösa på och Frank Jonke såg till att dra ifrån IFK ytterligare en gång med sitt 3–1-mål i den 49:e minuten. Målet såg ut att ge tre blytunga hemmapoäng i bottenstriden, men IFK Mariehamn gav sig aldrig: i den 82:a minuten satte Aleksei Kangaskolkka reduceringen på straff, och på stopptid ordnade inbytte Amos Ekhalie en åländsk poäng med sitt 3–3-mål.
I och med poängtappet kan IFK inte nå bronsplatsen eftersom främste konkurrenten TPS är fyra poäng före med en omgång kvar att spela. Samtidigt tog HJK ett jättekliv mot ligaguldet i och med segern mot Lahtis (2–0). Huvudstadslaget är tre poäng före Inter och har nio plusmål gentemot serietvåan inför den sista matchen på lördag.