Efterlängtad seger för IFK

FOTBOLL. Ettan kom, tvåan kom… Till och med fyra mål kom det till slut. IFK Mariehamn tog säsongens första seger i bortamötet mot TPS i kväll.
Tabelljumbon IFK Mariehamn reste till Åbo utan en enda seger i bagaget. Men i kväll får man återvända med tre färska poäng.
Tamás Gruborovics öppnade målskyttet i den sjätte minuten när han nickade in 1–0. I andra halvlek, i 56:e minuten, fyllde han på till 2–0 efter förarbete av Patrik Rikama som slog ett inlägg från höger som skarvades vidare av Sasha Anttilainen.
3–0 fixade Anttilainen i 69:e minuten, några minuter efter att TPS-spelaren Robert Milsom dragit på sig två varningar och visats ut. Dmytro Voloshyn gick samma öde till mötes i 79:e minuten när han drog på sig ett rött kort efter en glidtackling. Inte på bollen, utan på Jonathan Johansson enligt domaren.
TPS reducerade i 82:a minuten till 3–1 genom samme Johansson. Assisterande domaren flaggade för offside, men efter överläggningar pekade domaren på mittpunkten och dömde mål.
IFK lät sig dock inte nedslås. Inbytte Petteri Forsell fastställde slutresultatet 4–1 i 88:e minuten, efter nio minuter på plan.