Under torsdagskvällen kom den nionde raka segern – också den efter straffar.
– Det här var en bra vecka för mig, säger målvaktshjälten Erik Weyand.

Bildspel

Det krävs ett DUV i storform för att få stopp på ett lika glödhett IFK Mariehamn.
Grönvitt har radat upp fem vinster och en oavgjord match på de sex senaste omgångarna och sett oslagbara ut – men i gårdagens stormöte med DUV var det precis som vanligt.
DUV öppnade stenhårt och Daniel Lindblom lobbade elegant in 1–0 på en frispark över Simon Nurme redan i den första matchminuten. Ett ultraoffensivt DUV öste på och gick fram till en 6–1-ledning före paus.
I halvtidsvilan uppträdde ”Dunderdansarna” och för DUV innebar även pausen en seger. Då överräcktes tre checkar från IFK:s styrelsemedlem Robert Mann samt öspelsgrundaren Dick Ekström. Mann skänkte pengarna han fått för Veikkausligans respektpris (500 euro) och Ekström skänkte pengarna från Ålands radios Roffe Lindqvist-pris på 200 euro och sköt även till 200 euro ur egen ficka.

Solignac kvitterade
Därefter gick lagen ut för den andra halvleken där IFK Mariehamn kom ikapp målmässigt innan de 30 minuterna var till ända. Anfallaren Luis Solignac jobbade in 9–9-kvitteringen i slutsekunden.
Straffar fick avgöra; och i det momentet var DUV lika omutligt som vanligt. Med tolv stycken fullträffar från elva meter skrevs DUV:s segersiffror till hela 21–14.