Drömmål av IFK avgjorde matchen

FOTBOLL.
IFK Mariehamn 1 (0)
Haka 0 (0)
IFK Mariehamn slog Haka på hemmaplan i torsdagskväll efter att Amos Ekhalie skjutit bollen ribba in i 72:a minuten. Efter målet drog Ekhalie av sig tröjan och fick sin andra varning och blev därmed utvisad.
– Jag glömde bort att jag hade en varning, det var dumt av mig, säger Ekhalie.
IFK Mariehamn är fortsatt obesegrade på hemmaplan efter torsdagens match mot Haka. I den första halvleken skapades bara ett fåtal riktigt heta målchanser och 0-0 i paus var rättvist.
I den andra halvleken fick IFK tryck på motståndarna och Aleksei Kangaskolkka hade en boll inne men stod i klar offsideposition, målet dömdes också bort. Den som bröt dödläget var Amos Ekhalie.
Strax utanför straffområdet drog han till. Bollen gick i ribban och studsade inne i målet för att sedan gå ut igen. Den assisterande domaren stod dock bra till och vinkade direkt för mål.
I måljublet glömde Ekhalie bort att han hade en varning från den första halvleken och blev därmed utvisad.
– Det var dumt gjort, säger mittfältaren.
IFK kunde hålla undan med en man mindre på planen och ta med sig tre poäng från matchen.
I och med att Inter förlorade mot MyPa gick IFK om Åbolaget och ligger nu tvåa i ligan. Dessutom tappade HJK poäng borta mot Jaro och IFK närmade sig serieledarna. Det skiljer två poäng och IFK har en match mindre spelad.