Djurgården besegrade Åland United

TRÄNINGSMATCH
ÅLAND UNITED 0
DJURGÅRDENS IF 2

FOTBOLL. Åland United förlorade lördagens träningsmatch mot Djurgårdens IF med 0–2.
– Det var ändå ett steg framåt jämfört med förra helgens matcher mot Hammarby, säger huvudtränaren Steve Beeks.
Åland United och Djurgårdens IF höll till en början jämna steg i Eckeröhallen i lördags. Drygt tjugo minuter in i matchen började dock Djurgården ta över mer och mer och i den 26 minuten borde Stockholmslaget ha spräckt sin nolla. I efterspelet av ett inkast i höjd med ÅU:s straffområde hade man nämligen helt öppet mål, men avslutet gick högt över.
Ett par minuter senare reparerade man misstaget. Anfallaren Emma Lundh gjorde inget misstag när hon kom fri med ÅU-målvakten Maria Rönnbäck. Strax före paus hade DIF två chanser att utöka ledningen men båda gångerna stod ÅU:s ytterback Janelle Cordia i vägen.
Tio minuter in i andra halvlek hade DIF återigen en kanonchans. Ett inlägg från vänster gick över ÅU:s Karolin Pettersson. När hennes mittbackskollega Pille Raadik skulle rensa undan petade hon istället fram bollen perfekt till en framrusande motståndare. Inbytta Emelie Karström stod för en kvalificerad enhandsräddning och resultatet var fortfarande 0–1.
I den 59:e minuten satte slutligen DIF sitt andra mål för dagen. Hanna Karlsson spelade ut till Mia Jalkerud på högerkanten och Jalkerud avslutade snyggt i bortre.
2–0 stod sig matchen ut.