”Det är absolut ingen kris”

FOTBOLL. Ett mål på 360 minuter. IFK Mariehamn har rejäl måltorka. Det är frustrerande för IFK-spelarna att inte kunna sätta bollen i mål.
– Det är som det är och vi jobbar på det varje träning, säger Kristoffer Weckström.
På torsdag spelar IFK mot HJK på bortaplan. Ett möte som bägge gånger i ligasammanhang slutat 0–0.
På torsdag möter IFK Mariehamn HJK på Finnair Stadium. En match som numera tillhör en av höjdpunkterna på säsongen. Mötet på Kristi himmelsfärd brukar locka hundratals ålänningar över till Helsingfors för att heja fram Grönvitt.
Bägge lagen kommer med en förlust i ryggen. IFK föll hemma mot FC Haka med 1-0 i torsdags och HJK fick i sin tur stryk med 3-1 borta mot FC Lahtis.
– De lär nog vara taggade, tror IFK:s Kristoffer Weckström om motståndarlaget.

Absolut ingen kris
IFK har tre poäng på fyra matcher. Efter tre raka kryss blev det förlust senast mot FC Haka.
Det som många talar om är IFK:s måltorka. Laget har bara lyckats producera ett enda mål på 360 minuter. Klart i underkant med vad laget räknat med.
– Jo, självklart är det lite frustrerande, säger Weckström.
Mittfältaren säger att IFK jobbar vid varje träning för att hitta nya anfallskombinationer.
– Det känns ganska bra ändå, det är absolut ingen kris. Det är så tidigt på säsongen ännu, säger han.

Med från början
År 2005 räddade Sami Sinkkonen en poäng åt IFK i bortamötet mot HJK. I fjol var det Antti Kuismalas tur att hålla tätt. Ja, bägge IFK:s möten med HJK på bortaplan i Tipsligan har slutat 0–0.
Däremot har bägge drabbningarna varit riktigt bra matcher som även innehållit mängder av målchanser.
– Gäller att vara med direkt från början och att komma in i matchen på ett bra sett.
Hur många ålänningar som dyker upp för att visa sitt stöd återstår att se.
– Det brukar bli roliga tillställningar, säger Weckström.
IFK ligger näst sist i ligan med tre poäng på fyra spelade matcher och jumbon VPS har samma poängskörd. Ligatabellen är dock oerhört jämn så här i inledningen på säsongen.