DIVISION IV
HIK 2
ÅIFK2 2

FOTBOLL. Ett mycket dåligt passningsspel gjorde att HIK bara fick en poäng när man mötte ÅIFK2 hemma på Hammarvallen i lördags.
– Vi spelade mycket dåligt, vår sämsta match hittills denna säsong, säger HIK:s tränare Kristian Andersson efter matchen.
HIK kunde inte, trots en man mer på planen i en halvtimme och ett straffmål, besegra sina motståndare ÅIFK2 i lördagens hemmamatch.
Man gjorde dock det första målet. I den 39:e matchminuten tryckte man in 1–0. Fabian Söderdahl gjorde ett fint enmansjobb när han sprang ifatt en ÅIFK-försvarare, tog bollen av honom, rundade honom och sköt bollen över målvakten i mål. Det var det enda målet i första halvlek som annars bjöd på väldigt få målchanser.
Tolv minuter in i andra halvlek lyckades ÅIFK göra 1–1. ÅIFK-anfallaren fick en långboll på högerkanten och chippade bollen i mål över en utrusande HIK-målvakt. Bara några minuter senare i den 66:e matchminuten fick HIK en straff och ÅIFK fick en frilägesutvisning i samband med detta. Christoffer Perjus slog straffen säkert nere i vänstra hörnet medan ÅIFK:s målvakt gick åt andra hållet.
HIK höll dock bara sin 2–1 ledning i fem minuter före ÅIFK kvitterade till 2–2. Resultatet stod sig matchen ut.

Text och foto: Jonathan LIewendahl