Dajas hörnor ett segervapen

FOTBOLL. Finlands vann onsdagens EM-kvalmatch mot Kazakstan med 2-1. Segermålet kom efter en i en lång rad vassa hörnor slagna av Ålands Daniel Sjölund.

”Daja” spelade inte från start, men kom in direkt efter paus i stället för Roman Eremenko. Då var ställningen 1-1 sedan Alexei Eremenko gjort 1-0 redan efter 13 minuter, men bortalaget kvitterat i 23:e minuten.

I 59:e minuten hade Daja en bra nick, som målvakten räddade till hörna. På den hörnan hade Jonathan Johansson fint skottläge, men igen räddade målvakten. Men på nästa hörna, slagen av ålänningen, kom Teemu Tainio åt att göra segermålet 2-1.

Daja slog alla hörnor från höger, inåtskruvade med vänsterfoten, och det var farligt snart sagt varje gång. Bästa nickläget hade inhopparen, och klubbkamraten från Djurgården, Aki Riihilahti när Sjölund med en lång hörna hittade honom fristående i bortre delen av straffområdet. Men Riihilahti fick inte bollen på målet.

På övertid hade Sjölund chansen att definitivt punktera matchen när han efter en egen brytning blev frispelad av Eremenko jr, men den utrusande målvakten fick upp en arm på chippen från Dajas fot. Finland hann med ytterligare ett friläge när Jonathan Johansson sköt över. Missarna gjorde ingenting, för 2-1 stod sig tiden ut. (ms)