TRIATHLON. Megatestet Iron Man blev mer än slitsamt för Marcus Brandt.

Men i mål kom han – trots kramp under ett helt maratonlopp.

– Jag är jättenöjd att jag tog mig runt banan, säger 35-åringen.
Ålänningen Marcus Brandt var en av drygt 2 300 deltagare som ställde upp i Mallorcas Iron Man.

3,8 kilometer simning, 180,2 kilometer cykling samt 42 kilometers löpning var mer än dubbelt så långt än vad Brandt utsatts för tidigare i tävlingssammanhang; den gången i Käringsund triathlon 2013.

Och visst testades Marcus Brandt i den spanska solen.

Han simmade i en timme och tolv minuter, cyklade i fem timmar och en kvart och sprang ett maraton på drygt fyra timmar. Med 40 kilometer kvar att cykla fick han dessutom kramp.

– På ett vanligt lopp kan man känna att krampen börjar komma just när man börjar springa, eller i slutet av loppet. Nu cyklade jag fyra mil med kramp och sprang ett maraton. Löpningen tog en timme längre än vad jag hade räknat med, men det är tufft i värmen (27 grader som mest), säger Marcus Brandt.

Sluttiden skrevs till 10.49.11 vilket gav en 108:e plats i H35-39-klassen samt en 420:e plats totalt.

Tysken Timo Bracht vann Mallorcas Iron Man på tiden 8.17.22.