Bottennapp av IFK Mariehamn

TIPSLIGAN
IFK Mariehamn 0
AC Oulu 2
FOTBOLL. Efter en håglös insats förlorade IFK Mariehamn måndagens Tipsligamatch mot nästjumbon AC Oulu. Matchen på Wiklöf Holding Arena slutade 2–0 i gästernas favör.
– Vi var inte värda mer än så här, säger IFK Mariehamns tränare Pekka Lyyski efter matchen.
IFK Mariehamn hade chansen att lämna bottenträsket för gott när laget i måndags mötte AC Oulu hemma på Wiklöf Holding Arena. Men istället för att ta chansen att haka på lagen på den övre halvan av tabellen förlorade hemmalaget med 0–2 efter en riktigt dålig insats.
I den första halvleken hade ålänningarna visserligen ett litet grepp om matchen, men spelade för den sakens skull inte bra. Felpassningarna var många och speciellt i de avgörande lägena hade man svårt med att få fram bollen till en medspelare.
Sina farligaste chanser skapade IFK Mariehamn på fasta situationer men riktigt farligt blev det sällan framför Dennys Rodrigues i gästernas mål.
Halvlekens bästa chans hade istället AC Oulu men IFK Mariehamns målvakt Willis Ochieng lyckades tippa Jean Fridolin Nganbe Nganbes skott i den 30:e minuten över ribban.

Sämre i andra
Om IFK Mariehamn spelade dåligt i den första halvleken var insatsen ännu sämre i den andra. IFK Mariehamns tränare Pekka Lyyski försökte väcka sitt lag genom att byta in Sasha Anttilainen och Sebastian Strandvall i den 60:e minuten, men bara två minuter senare tog AC Oulu ledningen efter att Joonas Pennanen runnit igenom IFK Mariehamns försvar.
I den 73:e minuten lyckades AC Oulus Frank Jonke dessutom nicka in gästernas andra mål för dagen på en hörna slagen av Mika Nurmela och vid det laget var IFK Mariehamn ett slaget lag.
En vass kvitteringschans lyckades man visserligen vaska fram efter att Anttilainen snott åt sig bollen i den 85:e minuten och spelat fram Paatelainen, men denne lyckades inte få in bollen i mål.
Istället fick gästerna jubla när domaren Miikka Lähdesmäki blåste av matchen efter några tilläggsminuter.