ÅU tog säker seger

FOTBOLL. Åland United besegrade TPS med 5–2 i slutseriens första omgång.
Hemmalagets Juliette Kemppi visade att hon är i storform när hon klackade in en hörna från Monica Dolinsky i den tredje matchminuten.
Cynthia Uwak drygade ut ledningen med en läcker lobb, och Monica Dolinsky satte 3–0 på ett fint långskott innan Julia Tunturi fick in gästernas första mål i matchen.
I slutet av den första halvleken hade TPS flera heta målchanser, men ÅU-målvakten Ellen Ahlström var på tårna. I stället kunde Ella Vanhanen, med en stor portion tur, göra 4–1 strax före halvtid då TPS-målvakten Karoliina Lindstedt tappade in ett inlägg.
Emilia Iskanius avslutade ÅU:s målskytte i matchen när hon i den 74:e matchminuten nickade in en hörna från Monica Dolinsky. Sex minuter senare fastställde TPS-spelaren Ria Öling slutresultatet till 5–2.