ÅLAND UNITED 1
KMF KUOPIO 2

FOTBOLL. Åland United tappade viktiga poäng när man förlorade lördagens hemmamatch mot KMF Kuopio i lördags.
– Det är väldigt tungt just nu, säger ÅU:s målskytt Taina Hartikainen.
Det dröjde 18 minuter innan nätet på Bengtsböle rasslade för första gången i lördags. ÅU:s mittback Frida Thilén gick upp i en duell i eget straffområde. Tyvärr lyckades hon inte rensa undan bollen och den gick istället rätt i eget mål.
ÅU hade sedan några chanser att kvittera inom första halvlek. Just före paus lyckades man. Marie Waarheid spelade fram Taina Hartikainen. Hartikainen hade ingen att passa och valde att skjuta själv från snäv vinkel. Bollen satt i bortre gaveln och 1–1 var ett faktum.
Matchen såg länge ut att sluta oavgjord men i den 80:e minuten var det KMF:s Henna Tirkkonens tur att sätta en boll i gaveln från snäv vinkel.
På övertid fick sedan ÅU:s Jaana Lyytikäinen ett mål bortdömt för offside och det blev förlust för hemmalaget Åland United.