ÅU säkrade kontraktet

FOTBOLL. Åland United spelar i Damligan också 2018. Med två omgångar kvar att spela har laget nu säkrat sitt kontrakt.

Så fort söndagens sena kvällsmatch på WHA sparkat igång var det aldrig frågan om Åland United skulle vinna utan istället med hur mycket. Förutom några ströchanser hotade gästande GBK, sedan tidigare klart för nedflyttning, inte särskilt.
I halvtid var ställningen 3–0. 1–0 tråcklade mittbacken Pille Raadik in på hörna. 2–0 stötte Isabella Mattsson in på friläge och 3–0 satte Lisa Swanson på målvaktsretur efter den straff hon själv missade.

I den andra halvleken fortsatte målkavalkaden. Inbytta Sarah Burn satte både 4–0, 6–0 och 7–0. Däremellan nickade Bri Campos in 5–0. Campos som också hon missade en straffspark i den första halvleken. I den 84:e minuten fastställde sedan Lois Roche slutresultatet till 8–0 med en läcker lobb över GBK-målvakten Ada Widjeskog.
Resultatet innebär att Åland United nu säkrat ligakontraktet eftersom ONS, på kvalplats, förlorade lördagens bortamatch mot JyPK med 1–2. Därmed skiljer det sju poäng mellan Åland United och ONS med två omgångar kvar att spela.