ÅU möter hög press i Helsingfors

Matchen TiPS – Åland United visar att placeringen i serietabellen inte betyder allt. I matchens inledande femton minuter har hemmalaget TiPS varit betydligt vassare. Ställningen är dock fortfarande 0-0.

Åland Uniteds hittills farligaste chans kom med cirka 10 minuter kvar av den första halvleken. Taina Hartikainen fick till ett skott efter cirka 35 minuter som satt i stolpen.

TiPS har haft tre farliga chanser i matchens inledning och Emelie Karström har fått jobba hårt i ÅU-målet. Hon har lyckats hålla kvar United i matchen och efter de stressiga första tio minuterna i matchen har United börjat jobba sig in i matchen.

Åland United har haft några halvchanser i matchen men ingenting som egentligen har varit farligt.

Tjugo minuter in i matchen blåser domaren för vattenpaus, eftersom det är väldigt varmt i Helsingfors.

– Den berömda ryssvärmen har slagit till, säger Ålands Radios kommentator Owe Sjöblom.

ÅU:s laguppställning från start är: Emelie Karström – Marie Waarheid, Caroline Sjöblom, Frida Thilén, Sarah Engblom (kapten) – Emma Liljegren, Jaana Lyytikäinen, Taina Hartikainen, Kati Nyman, Satu Kruus – Majiu Ruotsalainen.
TiPS ligger sist i ligan med tio poäng på fjorton spelade matcher.

Följ med Nyan.ax för de senaste uppdateringarna.