ÅU körde över HJK

FOTBOLL. Åland United tog en riktigt fin seger när man slog HJK på hemmaplan i lördags med 4–1. Även PK-35 vann sin match och läget i toppen av ligan är detsamma, PK-35 leder ligan med två poäng.
Redan i den nionde minuten tog Åland United ledningen i lördagens toppmöte i Damernas liga mot HJK på hemmaplan. Johanna Björklund forcerade in 1–0 för hemmalaget.
HJK replikerade dock två minuter senare när ÅU:s målvakt Mallori Lofton-Malachi gjorde ett sällsynt misstag och tappade in Marianna Tolvanens skott.
I den 21:a minuten återtog ÅU ledningen när Janelle Cordia slog en hörna som Veera Vartiainen styrde in i eget mål. Adelina Engman kunde sedan utöka hemmaledningen strax före paus.
I den andra halvleken avgjorde Manya Makoski definitivt matchen med sitt 4–1-mål.
Även PK-35 vann sin match i lördags och det skiljer fortfarande två poäng lagen emellan med fem omgångar kvar.