ÅU ”kollapsade” borta mot JyPK

FOTBOLL. En bortaseger mot tabellfemmorna JyPK hade satt Åland United i en fin sits inför grundseriens avgörande nästa helg.
Men istället var det hemmalaget som vann med klara siffror.

– Sett till hela säsongen, inklusive försäsongen var detta ett riktigt bottennapp rent resultatmässigt. Spelmässigt borde vi kanske ha fått med oss något mera från den här matchen, men så är det i fotboll ibland.
Det slår lagets tränare Samuel Fagerholm fast genast efter slutsignalen i Vaajakoski.
Åland United förlorade matchen med hela 4–0. JyPK gjorde två mål i den första halvleken, varav det första producerades efter 21 spelade minuter genom Henna-Riikka Honkanen, som stunden innan hunnit bli varnad. Tvåan satte hemmalaget några minuter innan pausvilan, detta genom Lavdije Begolli. Matchens andra akt hade hunnit bli halvtimmen lång när måltjuven Gentjana Rochi satte 3–0 bakom ÅU-keepern Anna Tamminen. Som grädde på moset fastställde inhoppande Emmi Manninen slutresultatet 4–0 efter bara ett par minuter på planen. Detta på tilläggstid.

Text: Peter Pussinen