ÅU förlorade svängig match

FOTBOLL. Åland United föll med 4-3 i lördagens bortamatch mot Honka. PK 35 och HJK vann dessutom sina matcher i dag, så ÅU:s chanser på medalj försämrades.

Det var Honka som var det spelförande laget i första halvleken. Ändå gjorde ÅU matchens första mål när Emma Whitter (bilden) serverades en fin djupledspassning av Janelle Cordia i matchminut 23. Whitter gjorde inget misstag och antecknades för sitt 14:e ligamål den här säsongen.
ÅU hade ytterligare ett par vassa chanser. Maiju Ruotsalainen hade en boll i ribban och en nick strax utanför målet, Cordia fick på ett skott som Noora Matikainen räddade till hörna.
I slutet av halvleken gjorde Honka två mål. Först nådde ett inlägg från vänsterkanten Nina Hietanen på den bortre stolpen och Honkas skyttedrottning nickade in kvitteringen. Fyra minuter senare satte Kiia Laine 2–1 från distans.
Tio minuter in i andra halvlek kvitterade ÅU genom Tanja Petäjä. Honka skulle dock igen gå upp i ledning genom Kaisa Ranki som satte 3-2 i den 59:e minuten. ÅU tog sig tillbaka igen genom en hörna som Maryette Karring via Honka-målvaktens fingertoppar slog i mål i 63:e minuten. Därefter var det ÅU som hade övertaget men Honka gjorde ändå matchens sista mål i 88:e minuten då Taija Savolainen gjorde 4-3.

PK 35 besegrade FC United med 2-1 och HJK vann över Nice Futis med samma siffror i dag. Det innebär att PK 35 och Honka leder tabellen på 56 poäng, HJK skuggar på 55 och ÅU ligger fyra på 53 poäng. Två matcher återstår att spela.