ÅU förlorade mot serieledarna

FOTBOLL.Trots att Åland United var det förande laget i större delen av matchen så var det hemmalaget PK 35 som vann med 2–0 under lördagen.
Ledningsmålet kom redan i den fjärde minuten och mål nummer två i den 52:a minuten.

Åland United förlorade lördagens toppmöte mot PK 35. Serieledaren drygade därmed ut sin ledning i toppen och ÅU har nu åtta poäng att ta igen.
Men PK 35:s seger i dag var långt i från övertygande. Från start var det ÅU som förde spelet men det var hemmalaget, som är erkänt skickliga på fasta situationer, som tog tillvara på sina chanser och båda målet kom också på hörnor.
Redan i den i den fjärde minuten var det dags för mål nummer ett när mittbacken Minna Pelkonen fick huvudet på bollen vid bortre stolpen. Och det andra målet kom i den 52:e minuten genom Saida Härkönen som ostört kunde nicka in bollen på mindre än två meters avstånd.
Förutom målen var det ÅU som har haft de vassaste chanserna. Bara minuter efter 1-0 målet kom ÅU:s Nina Hietanen ensam med målvakten men snubblade på bollen och skotten gick över ribban.
Även Rebecca Björkvall har haft ett gyllene läge att kvittera halvtimmen in i halvleken men missade öppet mål med ett felriktat skott.
I andra halvlek var chanserna färre och inte lika vassa. ÅU:s lägen att reducera var inte fler än PK 35:s chanser att dra ifrån ytterligare. För efter 2-0 målet bevakade PK 35 sin ledning och ÅU var inte lika kreativa som i de första 45 minuterna.

ÅU startade med följande elva spelare mot serieledaren PK 35: Emelie Karstsröm – Marie Waarheid, Frida Thilen, Caroline Sjöblom, Kati Nyman – Jaana Lyytikäinen, Emma Liljegren, Taina Hartikainen – Hietanen Nina, Björkvall Rebecca – Maiju Ruotsalainen