ÅU förlorade hemma

FOTBOLL. Det gick inte alls vägen för Åland United hemma mot serieledande PK-35 som straffade hemmalaget två gånger och vann med 0–2.
–Vi skulle ha satt några av våra chanser i den första halvleken, då hade det blivit annorlunda, sa Giovanni Costantino, Åland Uniteds tränare, efter slutsignalen.

Åland United öppnade en av många måstematcher på rad, hemma mot serieledande PK-35, på ett mycket inspirerande sätt och hade redan innan  tio minuter gått två bra avslut mot gästernas mål. Det spelmässiga övertaget avtog dock ju mer halvleken fortskred och debuterande Marjukka Mikkonen i hemmamålet fick mer och mer att göra utan att för den skull blev riktigt farligt.

I den 21:a matchminuten tvingades hemmalaget till sist första byta då en skadad Bri Campos lämnade planen och Maja Lindqvist kom in. Ett mycket bra läge att ta ledningen för hemmalaget kom i mitten på den första halvleken då Ayaki Shinada resolut bröt mitt på planen och serverade Raissa Feudjio, men hennes skott räddades mycket snyggt av Tiia Peltonen.

I stället blev det gästerna som skulle ta ledningen. Ett mycket fint förarbete frispelade Sanna Saarinen och hennes välplacerade skott var otagbart för Mikkonen i hemmamålet. Målet gav gästerna vind i seglen men något mer mål blev det inte och då hemmalaget inte heller lyckades skapa något så blev det 01 i .

Den andra halvleken hade knappt börjat innan det blev en ännu större uppförsbacke för hemmalaget. Ett lite tveksamt agerande i eget straffområde gav Roosa Toivonen fritt fram och 02 var ett faktum.