ÅU fick slita för segern

FOTBOLL. Åland United hade stora problem att knäcka storspelande målvakten Noora Ahonen i lördags. Det tog 88 minuter innan Annica Sjölund lyckades överlista FC Sports burväktare.
– En otrolig lättnad, säger Jenny Snickars om det sena segermålet.
Åland United dominerade stort i mötet med FC Sport från Vasa i Bengtsböle i lördags. ÅU satte direkt press på gästerna och åländskorna skapade mängder av farliga målchanser.
Annica Sjölund hade tidigt en nick som rensades bort på mållinjen. Även Rebecca Björkvall och Elisabet Landolf hade giftiga chanser. Men trots det rejäla övertaget stod det 0-0 i halvtid.
– Det känns som att vi borde avgjort matchen då, säger ÅU-försvararen Jenny Snickars om första halvlek.
Åländskorna var dock inte för frustrerade över att ledningsmålet uteblivit. Det var bara att fortsätta pressa.
– Spelet kändes bra och vi tryckte på, säger Snickars om första 45 minuterna.

Spänt slut
Men i andra halvlek kom FC Sport mer in i matchen. Och det var ytterst nära att Tuuli Vesalainen gav Vasalaget ledningen. Men Minna Pyykkö i ÅU-målet gjorde en jätteräddning och tippade bollen till hörna. På andra sidan fortsatte målvakten Noora Ahonen att gäcka ÅU-anfallarna.
– Hon stod på rätt ställe, säger Snickars om gästerna målvakt.
Men i den 88:e minuten fick Åland United äntligen hål på Ahonen. Annica Sjölund kom högst på ett inlägg av Björkvall. Sjölunds nick tog i underkant av ribban och föll ner över mållinjen.
– Det var lite spänt på slutet, tycker Snickars.

FC United förnedrade
Övriga resultat i ligan: HJK krossade FC United med 7-0 (4-0) efter bland annat tre mål av Jessica Thorn. TiPS-PuiU 1-1, KMF-Kuopio-SCR 1-0 och Ilves-Honka 1-3.