ART blev tia i Nordic Endurance Challenge

MOTORSPORT. Alandia Racing Team slutade på en tionde plats i Nordic Endurance Challenge (NEC) i år.
– Det har varit en tuff säsong i år som slitit hårt på material och psyke, säger ART:s Thomas Sandell.

Den sista deltävlingen i NEC kördes på Anderstorp i helgen. ART passerade målflaggan på en total 18:e plats och som tolva i NEC-klassen med 240 varv körda. Den placeringen räckte för en tiondeplats i NEC-sammandraget, en försämring från förra året då man slutade sjua. Under säsongen har ART avbrutit ett race samt placerat sig på 15:e, 14:e, 9:e och 12:e plats i de övriga fyra. Under säsongen har man också kört omkull fyra gånger.
– Vi har nu deltagit i serien i sju år i rad och vi har kört varje tävling. Vi skall nu utvärdera och se hur framtiden ser ut, säger Sandell.
Vann helgens race och NEC-totalen gjorde BrHörberg Racing. 27 lag deltog i årets serie.