Ålänningar sprang Kungsholmen Runt

LÖPNING. Ett gäng ålänningar tog sig an löptävlingen Kungsholmen Runt den gångna helgen, som även räknades som SM i halvmaraton.

Åtta åländska löpare fanns anmälda enligt resultatlistorna på kungholmenrunt.se, och fem av dem tog sig runt banan och fick ett resultat.

Niklas Wiklund var snabbast bland de åländska männen, och hans tid om 1.18,18 över de 21 kilometerna gav en 51:a plats i tävlingen. Victor Börman sprang på 1.29,34 och blev 276:a, Staffan Bengtz 1.31,56 gav en 330:e plats och Petri Carlsson (bilden) var 698:e bästa löpare på tiden 1.45,47.

Dessutom sprang Daniel Malmström 10-kilometersloppet på tiden 38.48 och blev 81:a i klassen.

Sammantaget deltog 4 632 deltagare i den 35:e upplagan av Kungsholmen Runt. Abraham Adhanom vann herrklassens ”halvmara” på tiden 1.04,38 och Isabellah Andersson tog hem damklassen på 1.11,56. (om)