Åländska silvermedaljer i Åbo

FRIIDROTT. Både Linn Gustafsson och Simon Jansson sprang in på varsin andra plats i Paavo Nurmi Games som avgjordes i Åbo igår kväll.
– Jag fick till ett riktigt bra lopp, säger Jansson som slog åländskt åldersklassrekord.
Dessutom sprang Victor Jansson 100 meter på nytt personligt rekord.

Tre åländska friidrottare blev inbjudna till stortävlingen Paavo Nurmi Games i Åbo i onsdagskväll. Bland deltagarna fanns världsstjärnan Caster Semenya och finländske längdhopparen Tommi Evilä.

Simon Jansson deltog på 300 meter i P17-klassen och han sprang in på en andra plats med tiden 35,32. Vann loppet gjorde Kristian Salo med tiden 34,52.
– Det var ett riktigt bra lopp, säger en nöjd Jansson.
Tiden är nytt åländskt rekord i klasserna P17 och P19, samt personligt rekord med över en halv sekund.

Även Linn Gustafsson sprang hem ett silver, på 300 meter i F15-klassen. Hon kom i mål på 41,90. Lotta Kemppinen segrade på tiden 40,67 och slog därmed Gustafssons årsbästa på distansen i Finland. Gustafsson har fortfarande årsbästatiderna på 80 meter häck och 100 meter i F15-klassen i Finland.
– Jag är lite förkyld så loppet var väl helt okej. Vi hade medvind i början av loppet och jag tog i lite för mycket och blev lite stum på slutet, säger Gustafsson.

Victor Jansson var den tredje ålänningen som sprang på Paavo Nurmi-stadion igår kväll. Han hade tufft motstånd på 100 meter där han sprang i herrklassen. Han åkte ut i försöken men stod ändå för ett fint lopp.
Jansson putsade sitt personliga rekord rejält när han kom i mål på 11,25, hans tidigare rekord låg på 11,40.
– Tiden var nästan som en chock, säger han.