Åland United vann med nöd och näppe

ÅLAND UNITED 2
NICE FUTIS 1

FOTBOLL. Åland United vann tisdagens hemmamatch mot Nice Futis. Men det satt hårt inne.
Åland United hade stora problem mot Björneborgslaget Nice Futis på WHA i tisdags kväll. Gästernas långbollar och fysiska spel var svårt för United att hantera och matchen var spännande in i det sista. För trots att ÅU tog ledningen redan i den 24:e minuten efter ett långskott från Taina Hartikainen fortsatte gästerna att pressa ÅU hårt.
I den 77:e minuten fick man utdelning då skytteligaledaren Anna Auvinen satte 1–1 efter en kommunikationsmiss mellan ÅU:s målvakt Emelie Karström och mittback Caroline Sjöblom.
Ett oavgjort resultat såg ut att vara nära till hands men i 83:e minuten lyckades ÅU sätta sitt andra mål för dagen. Jaana Lyytikäinen passade fram Maiju Ruotsalainen som visade kyla när hon förvaltade friläget på bästa sätt. Matchen slutade 2–1.