Åland United vann Damälvan

FOTBOLL. Åland United höll för favorittrycket och vann Damälvan 2010 efter att laget besegrat IFK Mariehamn med 2-0 i finalen.
Trots att IFK förlorade den sista matchen i turneringen var tränaren Urban Truedsson tillfreds med sitt lags prestation.
– En superinsats av tjejerna och jag är jättenöjd, jublar han.
Damälvan avgjordes under helgen på konstgräset i Eckeröhallen och bland de tio lagen fanns Åland United och IFK Mariehamn med.
ÅU bar ett starkt favoritskap på sina axlar och infriade alla förväntningar. Inte ett enda insläppt mål på fyra matcher och full pott poängmässigt blev helgens skörd för regerande ligamästarna Åland United.
IFK Mariehamn tog sig hela vägen till final och tränaren Urban ”Ubbe” Truedsson menar att turneringen gick klart över förväntan.
– Vi skulle mest vara med för att se och lära men det har varit stabilt rakt igenom. Vi tränar hårt just nu men tydligen har det gett resultat, säger han.

Tillknäppt final
Finalen var en tillknäppt historia och IFK lyckades kontrollera ÅU under stora delar av matchen.
Åland Uniteds ledningsmål ordnade nyförvärvet Jaana Lyytikäinen när hon nickade in 1-0 efter elva minuters spel.
Taina Hartikainen hittade mig med ett inlägg från kanten och jag satte den, säger Lyytikäinen.
IFK låg bara under med uddamålet i halvtid och i den andra halvleken fortsatte laget att stressa ÅU över hela banan.
– Taktiken var inte att backa hem utan vi ville att tjejerna skulle pressa högt och inte ge United tid, säger Truedsson.
ÅU bärgade segern i Damälvan efter 2-0 mot IFK Mariehamn och Taina Hartikainen satte finalens sista balja med ett välplacerat skott.