Åland United vände och vann

DAMERNAS LIGA.
Åland United 2 (0)
Kokkola F10 1 (1)
Åland United låg under i paus i hemmamatchen mot Kokkola F10 men lyckades vända och vinna matchen efter mål av Adelina Engman och Manya Makoski i den andra halvleken.
Åland United spelade sin första match efter uppehållet när man mötte Kokkola F10 på hemmaplan i onsdagskväll. Det var ett trögstartat ÅU där målvakten Mallori Lofton-Malachi och lagkaptenen Manya Makoski var tillbaka i laget. På det centrala mittfältet gjorde Helén Eke debut.
En stund in i första halvlek skapade hemmalaget flera chanser men fick inte in bollen i mål.
Strax innan paus kunde istället Monica Dolinsky göra mål för bortalaget med ett snyggt skott utanför straffområdet.

Vändning
I andra halvlek höjde sig ÅU och dryga kvarten in i halvleken lyckades man vända matchen. I den 59:e minuten kunde Adelina Engman rulla in 1–1 och bara två minuter senare gjorde Makoski 2–1.
ÅU höll sedan undan till seger och ligger kvar som tvåa i tabellen.
Ny match väntar på lördag då NiceFutis kommer till Åland.

ÅU: Mallori Lofton-Malachi – Johanna Björklund, Frida Thilén, Pille Raadik, Maryette Karring – Helén Eke, Karolin Pettersson (Jodie Botterill, 69´) – Janelle Cordia, Hayley Lauder, Manya Makoski – Adelina Engman (Josefin Danielsson, 89´)