Åland United tillbaka i vinnarcirkeln – slog NF med 3–0

Åland United vann stort på bortaplan mot Nice Futis och hade gjord 0-2 redan innan matchuret visade 10 minuter.

– Vi borde ha gjort fler mål i första men sett till hela matchen är jag nöjd, sa Åland Uniteds Mikael Virta strax efter slutsignalen.

Efter förra helgens klara förlust mot PK-35 (0–3) var det ett mycket revanschsuget Åland United som klev ut på Porin Stadion för match mot Nice Futis. Redan efter 4 minuter kunde Hanna Lönnqvist göra 0-1 efter fint förarbete av Maegan Kelly som snappade upp en för kort utspark och lyfte in den bakom backlinjen. Av bara farten kom också 0-2 redan efter 7 minuter efter att Elin Lindström fått en perfekt krossboll och förvaltat den på bästa sett. Ett stort spelmässigt övertag borde ha gett flera mål men 0-2 i halvtid. Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare och detta mycket beroende på att hemmalaget valde att flytta upp. Det blev dock Åländskorna som skulle göra halvlekens enda mål. Sofia Lindström fick tag i bollen på halva plan och efter att ha vänt bort en försvarare fick hon fri löpväg och efter en lång rusch kunde hon rulla in sitt första ligamål.