Åland United rådde inte på HJK

HJK 3
Åland United 1
FOTBOLL. Åland United gjorde sitt bästa för att sabotera HJK:s mästerskapsdrömmar i söndagens bortamatch i Damligan. I slutändan fick dock åländskorna ge sig efter att HJK gjort matchens segermål i den 83:e minuten.
Enligt assisterande tränare Bengt Johnsson ljuger slutresultatet eftersom Åland United gjorde en mycket bra match i Helsingfors på söndagen. HJK hade mycket boll men Åland United försvarade sig bra och vågade också anfalla när man väl fick bollen. I den första halvleken hade Åland United en boll i ribban och en i stolpen men fick nöja sig med 0–0 i halvtid.

Underläge i andra halvlek
I den andra halvleken tog HJK ledningen genom Daniela Tjeder. Åland United fortsatte dock kämpa och i den 80:e minuten kvitterade Eveliina Kohvakka på en intränad hörnvariant.
– Då kände vi oss starka, säger Johnsson.
Trots det var det HJK som återigen gick till ledningen i den 83:e minuten då Jessica Thorn slog in en frispark via stolpen. I den 90:e minuten gjorde sedan Taina Hartikainen 3–1 efter att Åland United hade lyft upp spelare i jakt på en kvittering.

Laginsats
Förlusten till trots var söndagens match ännu ett bevis på att Åland United gått framåt den senaste tiden, något som även Bengt Johnsson håller med om.
– Vi har gått framåt totalt sett under säsongen, säger han.
Det som Åland United ännu saknar är jämnheten som gör att laget kan prestera på samma sätt i matcherna mot sämre lag som man har gjort mot topplagen FC Honka och HJK på senaste tiden.
Söndagens resultat, förlusten till trots, är frukten av en laginsats, enligt Johnsson, som ändå omnämner Kohvakka och Mathilda Mörn speciellt
– Vi ska ta med oss arbetsinsatsen och de positiva sakerna, säger Johnsson om framtiden.
– De är duktiga HJK. Det är roligt att spela mot dem, tillägger han avslutningsvis.